top of page

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen tränar varje Lördag 14-15 i Lund, oftast i Nobelparken.

Håll utkik på vår facebook-sida (facebook.com/skiteamskaneungdom/) för senaste nytt om var vi tränar och vilket åksätt vi tränar för dagen.

Vi tränar både klassisk och fri stil. När vi kör fristil/skejt går det även bra att åka på sina inlines.

De som vill träna mer, tränar även Onsdagar kl 18.00-20.00 (med egen utrustning) tillsammans med våra seniorer.

Vi ses!

Prenumerera på träningskalendern via google calendar eller ical.

Notera att inställda pass kan förannonseras med kort varsel via våra sociala medier!

Träningen

Träningen på Lördagar är lämplig för alla oavsett nivå. Träningen går ut på att bekanta sej med skidsporten och framförallt att ha kul på skidor!
På lördagar kan man låna skidor, stavar och pjäxor. Allt för att man ska kunna prova på längdåkning utan att köpa en massa utrustning. Man måste dock alltid ha med egen hjälm, tex cykelhjälm.

Numera tränar vi även skidskytte på våra ungdomsträningar. Skidskyttet är ett komplement till skidträningen som vi lägger in för att göra träningen roligare och mer omväxlande. Vi tränar inte skidskytte varje Lördag men vi meddelar i förväg när vi tränar skidskytte.

Vi tränar även på onsdagar kl 18.00 - 20.00 tillsammans med klubbens seniorer. Då kör vi mer traditionell skidträning (oftast i klassisk stil) fokuserad på teknik och intervaller. Här måste man ha egen utrustning och på vinterhalvåret (när det är mörkt före 20.00) måste man även ha pannlampa och reflexväst. Mer om dom träningarna och andra aktiviteter hittar man i klubbens träningsplanering:

De flesta träningarna utgår från Nobelparken i Lund.

Om vi tränar någon annanstans, så meddelas detta alltid senast 5 timmar före träningen på ungdomsgruppens facebook sida (lördag) eller på klubbens facebook sida (onsdag).

På Ungdomsgruppens facebooksida kan man ibland även hitta annan info eller bilder från våra träningar. 

Välkomna!😃

Har du frågor om ungdomsgruppen så når du oss på ungdom@skiteamskane.se

 

Ni har väl inte missat vår planeringskalender?

Klicka på Träning i menyn för att se klubbens kalender där vi lägger in träningar, tävlingar, läger etc. Vi lägger även in förslag på aktiviteter som vi inte själva arrangerar som tex förbundets barn och ungdomsläger.

När vi tränar på Kungsmarken så träffas vi här:

http://kartor.eniro.se/m/xIG9j

bottom of page