Hoppa till sidans innehåll

Lunds Skidfestival 2019

22 DEC 2018 19:43
Succé tillbaka! Den 3 februari är det dags för Lunds Skidfestival 2019 i Stadsparken som anordnas av IF Ski Team Skåne tillsammans med Vinterlund. Se mer info nedan.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2018 19:43

Succé tillbaka!

Den 3 februari är det dags för Lunds Skidfestival 2019 i Stadsparken som anordnas av IF Ski Team Skåne tillsammans med Vinterlund. Precis som tidigare blir det ett heldagsarrangemang med aktiviteter för hela familjen oavsett ålder eller åkförmåga. Arrangemanget lockade upp emot 5000 besökare till parken första året och vi hoppas att årets upplaga kommer att bli en lika stor succé!

Då vinterklimatet i Lund inte är det mest pålitliga, har vi tyvärr i år fått ställa in den planerade Distriktsmästerskapstävlingen i Sprint.  Det har helt enkelt inte varit tillräckligt kallt länge nog för att

tillverka den mängd konstsnö som krävs för att få till en bana i tävlingsmässigt skick.

 

Följande aktiviteter kommer att genomföras under dagen:

 

Barnens Vasalopp - Ta dig från Sälen till Mora förbi de klassiska kontrollerna med blåbärssoppa. Banan kortas ner från 90 km till ungefär 90 meter och passar därför alla barn som vill testa på att åka längdskidor på snö! Utrustning finns att låna och det kostar inget. Stort intresse förra året då över 350 barn tog sig runt i banan. Barnens Vasalopp kommer att arrangeras på förmiddagen oavsett hur stor snötillgången är. Barnens Vasalopp passar barn upp till 10 år.

 

Öppet spår - Vill du testa på att åka längdskidor men saknar både snö och utrustning? Efter Barnens Vasalopp får även vuxna tillträde till spåren i parken och IF Ski Team Skåne har med sig utrustning så att alla ska få möjlighet att prova denna härliga aktivitet.

 

   

 

Utöver dessa aktiviteter kommer blåsorkestern Alte Kamereren att spela, Stadsdsparkscaféet ser till att det finns nåt varmt att äta och dricka och värmekorgar finns framme. Allt för att skapa en härlig stämning både bland åkare och publik.

Tidigare arrangemang blev mycket uppmärksammat av media. Åkare intervjuades i P4 RadioMalmöhus och fick vara med på framsidan i Sydsvenskan. Dessutom gjordes ett reportage i SVT!

 

Tidsprogram :

kl. 10:00-13:00 Barnens Vasalopp

kl. 13:00 -16:00 "Öppet spår" prova-på-skidor

 

Missa inte Skånes största skidarrangemang!

IF Ski Team Skåne

 

Frågor besvaras av : Egil Friestad , ordförande IF Ski Team Skåne ( tel: 0705-74 66 22)

Skribent: Thomas Magnusson
Epost: Adressen Gömd

Materialsponsor 15 % rabatt till alla medlemar i webshopen med rabattkoden "STS". 

 Huselius skidsport_250

 

Postadress:
IF Ski Team Skåne - Skidor
Thomas Magnusson, Nämndemansvägen 4
22478 Lund

Kontakt:
Tel: 0705746622
E-post: This is a mailto link

Se all info