Hoppa till sidans innehåll

Lunds Skidfestival 2018

27 DEC 2017 22:06
Tyvärr ställs Lunds Skidfestival 2018 in. Vi fick inte tillräckligt med kyla för att kunna producera snö. Bättre lycka nästa år.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2018 21:34

kl. 09:00-10:30 Efteranmälan och nummerlappsutdelning Sprint-DM 
kl. 10:00-13:00 Barnenes Vasalopp
kl. 11:00 Start Sprint-DM 
kl. 15:00 "öppet spår" prova-på-skidor 

Barnens Vasalopp - Ta dig från Sälen till Mora förbi de klassiska kontrollerna med blåbärssoppa. Banan kortas ner från 90 km till ungefär 90 meter och passar därför alla barn som vill testa på att åka längdskidor på snö! Utrustning finns att låna och det kostar inget. Stort intresse förra året då över 350 barn tog sig runt i banan. Barnens Vasalopp kommer att arrangeras på förmiddagen oavsett hur stor snötillgången är.
Passar barn upp till 10 år.

Distriktsmästerskap i Sprint - Utmana dig själv och ställ upp i en av landets största stadssprinter. En tävling med högt tempo och med en fantastisk stämning från publiken. Med förra årets 120 deltagare fick Lundaborna beskåda flera hårda kamper som alltid resulterade i glada miner i solskenet. Tävlingen har flera klasser och passar för åkare mellan 11 - 99 år. Läs mer och anmäl dig här.

Öppet spår - Vill du testa på att åka längdskidor men saknar både snö och utrustning? Efter sprinttävlingen får allmänheten tillträde till spåren i parken och IF Ski Team Skåne har med sig utrustning så att alla ska få möjlighet att prova denna härliga aktivitet.

Utöver dessa aktiviteter kommer blåsorkestern Alte Kamereren att spela, Stadsparkscaféet grillar och värmekorgar finns framme. Allt för att skapa en härlig stämning både bland åkare och publik. En speaker kommer att hålla publiken informerad om alla detaljer i tävlingen och skapa en riktig tävlingskänsla.

Då tävlingen såklart kräver snö så finns risk för att det blir inställt, vi har tillgång till konstsnö, men vi måste ha 2 dygn med kyla för att spruta tillräckligt med snö. Barnens Vasalopp kommer dock att genomföras även om tävlingen och Öppet spår måste ställas in, för den mängden snö får vi alltid fram. Reservdag om skidtävlingen ställs in är 3 feb.

Frågor går alltid att ställa på This is a mailto link

Skribent: Håkan Huselius
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
IF Ski Team Skåne - Skidor
Thomas Magnusson, Nämndemansvägen 4
22478 Lund

Kontakt:
Tel: 0705746622
E-post: This is a mailto link

Se all info