Hoppa till sidans innehåll

Läger i Ramsau, del 2

24 OKT 2013 08:09
Nu har vi varit på plats i Ramsau i fyra hela dagar och hunnit med ca 17 timmars träning. Vi börjar bli slitna nu och har träningsvärk nästan över allt.
  • Skapad: 24 OKT 2013 08:09

Även andra dagen av lägret valde vi att spendera på glaciären, när man är på så hög höjd är det väldigt viktigt att man inte kör på för hårt, speciellt innan man hunnit acklimatisera sig. Känslan när man andas där uppe kan liknas vid att andas i en plastpåse... Det blir alltså mycket fokus på tekniken. På eftermiddagen prövade vi den "lilla" glaciären, den är inte fullt så lång och det finns inte lika många stigningar. Det var lättare att fokusera på staktekniken här och vi filmade varandra. Adam testade sina nya skejtskidor...

bild 1
Gustav förevisar teknikövning, samma som på rullskidor

bild 2
Fia & Gustav över frekvensstakning...

bild 13
Oskar sleten och glad?


Dag 3 valde vi att inte åka på glidskidor alls utan vi gav oss istället ut på en lång stavgångstur. Det blev en riktigt fin tur med start strax utanför Ramsau by upp till Gutenberghaus. På vägen upp stötte vi på fyra väldigt sociala minihästar. De gillade gräs, svett och att mumsa på våra stavar. Vägen upp var bitvis brant och stenig så man fick akta sig för att inte trampa snett.

bild 3
Vandringsleden från P till höjden på 2349m

bild 4
Hungriga och lite för tjocka hästar

bild 5
Det blev för varmt med tröja

När vi kommit upp till Gutenberghaus tyckte vi att det skulle bli för kort att bara gå ner igen, så vi valde att fortsätta uppför berget en bit till. Här var det riktigt brant och snöigt! Det blev nästan mer klättring än stavgång. Vi passade på att bestiga den närliggande bergstoppen och lyckades tydligen inspirera en österrikisk gubbe vi passerat att även han bestiga berget. Lyckligtvis var han mycket flåsigare än vi när han nått toppen. Däremot var han otroligt snabb på vägen ner! Han verkade även tro att vi var något landslag från Skåne och han önskade oss lycka till i Sotchi! Kanske nästa OS... Det var riktigt kul att stå på toppen av berget och titta ner på vägen vi gått upp. På vägen ner briljerade Oskar verkligen, det märks att han är en van downhill löpare! Totalt blev turen på lite över 3 timmar och 1250 m
höjdskillnad.

bild 6
Adam byggde en snögubbe vid Gutenberghaus

bild 7
Väldigt brant med hal snö

bild 8
På väg upp till toppen

bild 10
Gustaf var snabbast, förutom kameramannen, Adam längre bak

bild 11
Den snabba Österrikaren var glad att gå om skånska landslaget

bild 12
På den bakre toppen var vi!

På eftermiddagen/kvällen var vi riktigt möra i benen så vi bestämde oss för att staka med rullskidor. Det blev stakintervaller uppför nästan hela Pichl-backen. Hela backen är 6.7 km och 450 höjdmeter. Det var riktigt tungt och på vissa partier stannade man nästan efter varje stavtag.


Dag 4 blev det ett längre förmiddagspass på glaciären. Det gick lite lättare denna gången och det märktes att vi vant oss lite vid höjden.

 

På eftermiddagen var det dags för lite mjölksyra i form av stavlöpning/gång uppför den närliggande slalombacken, det passade bra i och med att vi kände oss så pigga i benen!(eller inte, kanske Oskar). Drygt blev det 15 minuters plåga upp x2. Bitvis var det sjukt brant och det blöta gräset gjorde att det var svårt att få fotfäste. 

 

Idag(onsdag) väntar ett nytt berg som ska bestigas, samt lite rullskidsåkning!


Auf Widersehn!

 

// Adam, Oskar, Gustaf, Fia.

Skribent: Håkan Huselius

Materialsponsor 15 % rabatt till alla medlemar i webshopen med rabattkoden "STS". 

 Huselius skidsport_250

 

Postadress:
IF Ski Team Skåne - Skidor
Thomas Magnusson, Nämndemansvägen 4
22478 Lund

Kontakt:
Tel: 0705746622
E-post: This is a mailto link

Se all info