Hoppa till sidans innehåll

Freya skrev historia!

2017-08-27 22:28
Freya skrev historia i samband med Alliansloppet nu i helgen. Hon säkrade nämligen slutsegern i Ski Team Sweden Roll cup även kallad Sverigecupen på rullskidor. Ingen annan skåning har varit nära att vinns något liknande inom rullskidor/längdskidor.
  • Uppdaterad: 2017-08-27 22:28

STS Roll cup genomfördes under 2017 för 5:e året och bestod i år av 3 tävlingar i Torsby som samtidigt var en minitour i maj, sen var det 2 tävlingar i Östersund i juni och avslutades nu i helgen med 3 tävlingar i Trollhättan.

Freya Orban som deltog i cupens damjuniorklass D17-20 för tredje året i rad vann alltså i år, dom två tidigare åren har hon varit åtta båda gångerna. Hon slutade två i minitouren i Torsby och efter tävlingarna i Torsby övertog hon totalledningen och fick alltså starta helgen i Trollhättan iförd den gula ledartröjan. Den behöll hon sen hela helgen.

Freya under Alliansloppet i den gula ledarvästen. Fotot taget av Johan Trygg Längd.se

För mig (Håkan Huselius) som är tränar- och elitgruppsansvarig så är Freyas slutseger otroligt stort och roligt. Vi har haft några framgångar under klubbens femåriga historia som t.ex. Gustafs fina Stockholmslopp häromåret där han åkte med eliten hela vägen in i mål och seedade upp sig till elitled i Vasaloppet, Rickards fina Vasalopp dom sista åren med en 109:e plats som bäst (hittils), Fias seger i Stråkenloppen och fina placeringar i tjejvasan och Vasaloppet eller Johannes fina lopp i Torsby genom åren eller hans 6:e plats i SM häromåret. Klubben har ju även flera SM medaljer bland annat genom mig själv, Guld-Bengt och Fia. Men som sagt inget av det är lika stort som att vinna cupen som Freya har gjort. För att överträffa det krävs enligt mig SM-medalj för en herrsenior på rullskidor eller längdskidor, eller SM-medalj för någon junior eller dam på längdskidor. Men det kommer väl framöver också eller hur?

Visst är det stort?

Skribent: Håkan Huselius
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

Hoganas_Bjuv_logo

 

Materialsponsor 12 % rabatt till alla medlemar i Lundbutiken. 

 Huselius skidsport_250

Postadress:
IF Ski Team Skåne - Skidor
Thomas Magnusson, Nämndemansvägen 4
22478 Lund

Kontakt:
Tel: 070- 574 66 22
E-post: This is a mailto link

Se all info